Zamieszczone przez marbab
ASR -Porównanie między OCTAVIĄ I i II
Zwiń
X
-
ASR -Porównanie między OCTAVIĄ I i II
Dzisiaj zauwazylem dziwną rzecz !!!! cholera
W OI ASR przy ruszaniu (bez gazu) jezeli bylo slisko super pracował !!- ABS natychmiast blokował koła ktore dostawały poślizgu i auto wydostawało sie z opresji bez problemu - działało to super !!
W OII tego nie ma ABS nie blokuje koła przy ruszaniu kreca sie oba jezeli dostają poslizgu
CO JEST !!?? - moze mam cos zwalone !!
Krótko - wg . mnie nie ma synchronizacji ASR miedzy ABS
U mnie pod blokiem jest dosyc duzy podjazd - jak napadało sniegu , i był w dodatku "kopny" OI pieknie sie "DRAPAŁA" wszyscy byli w szoku jak to autko wszedzie wyjedzie , odgłosy były nie specjalne wiemy jak pracuje ABS - a tu szok w OII tego nie ma, wysiadam z auta -a tu sie kręcą oba koła i auto stoi - wiem ktos mi powie ze jest ASR i działa .Gdy doda sie gazu i mruga kontrolka - wtedy komputer sam steruje przepustnicą ,ja wiem - ale to nie to samo !!!
SPRAWDZCIE czy tez tak macie
-
-
wiesz co, moja oktavia II mimo licznych problemów ma świetną trakcję. Mimo, że nie mam porównania to powiedział bym że działa tak jak twój opis dla OI. Nie raz zima próbowała mnie zaskoczyć i genialnie wychodziło autko z opresji.
Pytanko laika z mojej strony. Co ma przepustnica do ASR? Bo jeśli coś ma to miał bym wytłumaczenie czemu mi się wyłączało samo a tak się ze mnie w serwisie po cichu nabijają i nikt mi nie wierzy.----===LPG Powered By GABOREK===---
Komentarz
-
-
mi akurat chodzi o ruszanie !!! !!!!!!!nie o jazde - wtedy działa fenomenalnie i wszytko mruga
[ Dodano: Czw 26 Lut, 09 18:43 ]
Zamieszczone przez __kater__Mimo, że nie mam porównania to powiedział bym że działa tak jak twój opis dla OI. Nie raz zima próbowała mnie zaskoczyć i genialnie wychodziło autko z opresji.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grutobyły nie specjalne wiemy jak pracuje ABS
[ Dodano: Czw 26 Lut, 09 18:54 ]
Zamieszczone przez __kater__Co ma przepustnica do ASR?
[ Dodano: Czw 26 Lut, 09 18:56 ]
Zamieszczone przez grutoczy przy ruszaniu na sliskim ABS blokuje ci koła ?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigABS nie ma nic do roboty w przypadku ruszania ten system zapobiega blokowaniu kół podczas hamowania - czyli gdy auto jest w ruchu a kierowca chce zwolnić.Elegance
ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
-------------------------------------------
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oziemiZamieszczone przez BigABS nie ma nic do roboty w przypadku ruszania ten system zapobiega blokowaniu kół podczas hamowania - czyli gdy auto jest w ruchu a kierowca chce zwolnić.
W system EDS wyposazona była własnie O I
Jeśli zaś chodzi o ASR to nie występuje tu przychamowanie koła ( wogóle ten system nie współpracuje z układem hamulcowym auta) tylko odzyskanie przyczepnosci kół napędzanych umożliwia zmniejszenie momentu obrotowego przekazywanego na koła.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wocekBig, z pełnym szacunkiem ale tu się z tobą nie zgodzę EDS-elektroniczna blokada mechanizmu różnicowego jest przynajmniej ja tę funkcję w swoim szkodniku mam
Standartowo O II przed liftem miała "tylko" ABS, ASR MSR i MBACzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grutono cholera jak to mozliwe zeby w nowszym modelu tego nie bylo !!!
Zamieszczone przez grutoCzyli ten system to EDS ?!Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marteJa też. Od wersji ambiente już jest....
EDS mozna było mieć tylko w przypadku gdy dokupiło się ESP.
Ja mam ELEGANCE z 2007 r. i jakoś EDS nie mam więc Ty skoro masz Ambiente i nie dokładałeś do niej ESP tym bardziej nie możesz mieć EDS.
[ Dodano: Czw 26 Lut, 09 20:00 ]
Prosze bardzo masz tu cennik z wyposazeniem O II z przed liftu:
znajdz mi tu EDS BEZ DOPŁATY w Ambiente lub EleganceCzarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz